brewpubs utrecht

For the love of beer: Brewpubs

Bierliefhebber of bier-curious? Dan pak je je zomerse biertje natuurlijk bij een brewpub. Zeker omdat je weet dat er in de keuken óók met veel liefde in de ketels wordt geroerd. In Utrecht hebben we met Oproer, de Leckere, de Kromme Haring en Maximus een aantal fijne adresjes voor een originele bier- en menukaart. Maar drink hun bieren ook lekker in de stad met De Utrechtse Bierhop!

Tekst: Nadia Khaleghi
Beeld: Bierhop

oproer utrecht

Oproer

Naast station Zuilen in het pand van de dB’s Studio’s vind je Oproer. De keuken is biologisch en vegan. En dan geen mooie plantjes en pastelkleurtjes, maar rauw, stoer pubfood bomvol smaak. Zelfs Volkskrant-recensent Mac van Dinther sprak vol lof over de keuken van Oproer. Achter de bar veertien taps met creatieve brouwsels. Ook fijn: bij Springhaver haal je een Bierhop stempel bij bestelling van de Uncut IPA, een collab van Springhaver en Oproer.

De Leckere

Bij de Werkspoorkathedraal vind je Werkspoorcafé De Leckere met een groot zonnig terras aan het water. Minder rauw, meer mainstream, maar absoluut een fijne plek. Naast de bieren van de Leckere zijn er altijd een aantal interessante gastbrouwerijen op de tap. Op de menukaart klassiekers van salade geitenkaas tot saté. In de stad een stempel verdienen? In de bijzondere bierkerk Belgisch Biercafé Olivier kun je Bierhoppen met de Olivier Tripel van De Leckere.

Maximus

Het is even buiten de stad, maar dan heb je ook wat. Bij Maximus zit je tussen de boomgaarden van Leische Rijn. Met stoom brouwen ze hier eigenzinnige bieren in koperen vaten. Het grote, zonnige terras van het proeflokaal is geliefd bij een uiteenlopend publiek. Op de kaart staat origineel comfortfood om je vingers bij af te likken. In de stad verdien je een Bierhop-stempel met de Maximus Dakhaas bij Kafé België.

Maximus utrecht

De Kromme Haring

In de Vechtclub aan de Europalaan huist brewpub de Kromme Haring. De kenmerkende chille, eigenzinnige sfeer die zo bij brewpubs hoort, is hier absoluut aanwezig. Op twaalf taps de creatieve bieren van de brouwerij en uit de fles natuurwijnen van Vleck. Deze brewpub serveert geen gerechten, omdat de buren van restaurant De Klub een geweldig keukenteam hebben. Wel kun je bij de Kromme Haring lekker snacken met borrelplanken waar je u tegen zegt. Bierhop-stempel verdienen met de Kromme Haring? Bij Kantien krijg je ‘m bij bestelling van een Dolphins Cry.

bierhop bier omschrijvingen

Bierhoppen!

Met Bierhop ontdek je toffe bieren én horecalocaties in Utrecht. Acht zaken schenken allemaal een ander Utrechts speciaalbier. Overal krijg je een unieke stempel. Stempelkaart vol? Tegen inlevering van je volle kaart krijg je een bijzonder lokaal bier. Deel jouw Bierhop avontuur op social met #bierhop en win bierprijzen zoals deelname aan een Utrecht Craft Beer Tour, een proeverij bij Maximus of De Leckere, en een exclusief bierpakket bij Little Beershop in de Hardebollenstraat.

Meer weten? Lees het hier. Of volg Bierhop op Instagram en Facebook.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl