Binnenkijken bij Hotel Beijers

In een schitterend oud pand aan Achter Sint Pieter zit het boutique antique hotel Beijers. In de ‘Gouden Eeuw’ ooit gebouwd als stadspaleis door Van Asch van Wijck, daarna gebruikt als school en antiquariaat/boekhandel Beijers (waar ook de naam aan te danken is). Wij namen een kijkje tijdens de officiële opening in september.

Tekst/Beeld: Charlie van Dijk

Uniek interieur in een historisch pand

De kamers (allen tweepersoons) zijn met veel zorg ingericht. Op elk mogelijk detail is gelet. Iedere ruimte heeft een bijzonder thema met fijne kleurcombinaties. Kamer 9 is bijvoorbeeld de ‘Friese kamer’: witte muren en petrolblauwe kozijnen. Instagrammable is de roze kamer met frambooskleurige kozijnen en een glimmend ganzenschilderij. Sommige kamers komen uit op het hofje aan de achterkant van het hotel. Op bijna alle kamers liggen er wel een paar encyclopedieën, staan echt antieke meubelen uit de privécollectie van Bert Degenaar zelf en je kunt er zelfs een achtergebleven schoolbankje vinden.

Roze kamer hotel beijers
kroonluchter hotel beijers
groene kamer hotel beijers

Ontbijt op bed

Geen traditionele ontbijtzaal, maar ‘s ochtends krijg je het ontbijt (in een Roodkapje-mandje) voor je deur. Koffie en thee kun je zelf maken op de kamer. Na het ontbijt kun je uiteraard meteen buiten de deur de stad gaan verkennen!

ontbijt hotel beijers
badkamer hotel beijers
kapstok hotel beijers
pand hotel beijers
bed hotel beijers
poppenhuis hotel beijers
roomservice hotel beijers

Hotel Beijers
Achter Sint Pieter 140
www.hotelbeijers.com

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl