BUNK Hotel: all inclusive hotel concept

De Utrechtse hotelwereld leeft! Naast de gevestigde hotelnamen, poppen er vernieuwende concepten op die meer bieden dan alleen een plek om te overnachten. BUNK Hotel, aan de Catharijnekade, is daar een van.

Tekst/beeld: Kiki Mossink
*Beeld pods: BUNK/Wouter van der Sar

Monumentale kerk

Een kerk omtoveren tot design hotel, je moet het maar bedenken. Founding father Robin Hagedoorn droomde daar al langere tijd over en creëerde in de Westerkerk een nieuwe ontmoetingsruimte voor jong, oud, inwoners en toeristen. Voor de opening prijkte de tekst “Het is hier geen hotel” aan de gevel. En dat klopt. Moderne elementen zoals de glazen lift en houten bar, in combinatie met de originele details van de kerk; het orgel, de glas-in-loodramen en oude kerkbanken (omgetoverd tot een reusachtige wand) maken het een bijzondere en sfeervolle plek. Veel meer dan alleen een hotel.

In de kerk is ruimte gemaakt voor 45 hotelkamers en 60 slaappods, allen voorzien van (privé-)badkamer. BUNK is een hotel met een sociaal en duurzaam karakter: er zijn fair-trade handdoeken, biologische shampoo en douchegel, gemeenschappelijke afvalscheidingsprullenbakken op de gang, én er hangt een tas in de kamer waarin je jouw kleding kunt achterlaten voor mensen die het hard nodig hebben.

lift en orgel BUNK hotel
trap BUNK hotel

Ruimte voor beleving

Door het gehele hotel ervaar je wat BUNK bedoelt met haar missie: ‘van gastvrijheid een nieuwe beleving maken’. Beginnend bij ervaren en authentiek personeel tot avontuur in en buiten de kamers. Via sluipgangetjes kom je bij de bar op de eerste verdieping, de loungeruimte in de nok en de slaapzaal met de beroemde pods of een van de hotelkamers. Onderweg kom je wisselende (én verstopte) kunst, versierde stopcontacten, grappige beschrijvingen voor ruimtes, verdiepingen en uitleg op de menukaart (‘Allergic to anything like gluten or people? Just let us know’) tegen, en ga zo maar door… Overal is iets te zien of te beleven.

In de grote open ruimte kun je eten, drinken, werken, spelletjes spelen en je laten verrassen door het culturele en muzikale programma van BUNK (georganiseerd samen met de Liberales Foundation); van orgelconcert tot tango dansles en dj’s of live muziek in het weekend.

Internationaal menu met Utrechtse knipoog

Leonie Scholten, marketingspecialist van BUNK, vertelt: “We hebben een keukenteam met verschillende nationaliteiten en culturen. Elk gerecht proberen we volledig tot z’n recht te laten komen, zonder afbreuk te doen aan het klassieke gerecht. Wanneer iemand een reis heeft gemaakt en een waanzinnig gerecht heeft geproefd, gaan we net zolang proeven, testen en verbeteren tot we een eindproduct hebben waar iedereen achter staat.”

zalm BUNK hotel
rendang BUNK hotel

Het hotel is open voor iedereen en dat geldt ook voor het restaurant. Vanaf 7.00 uur ’s ochtends ben je welkom voor het ontbijt tot 0.00 uur om te borrelen. De menukaart staat vol met gerechten van over heel de wereld: van Indonesië tot Frankrijk, en van Spanje terug naar Nederland. Hoewel gasten de gerechten zullen herkennen, wordt ieder gerecht wel geserveerd met een BUNK-twist. Denk aan een ceviche met kokossnippers, rendang geserveerd met verschillende bereidingen van rijst (gepoft, schuim en sticky) of hash browns met gepocheerde eieren.

Liefhebbers van BUNK hebben geluk, want de vestiging in Utrecht is onderdeel van een tweeling; binnenkort opent er ook een BUNK Hotel in Amsterdam Noord in de Sint-Rita kerk.

BUNK Hotel
Catharijnekade 9, Utrecht
www.bunkhotels.com

Ook jouw creatieve uitingen bij Bunk? Neem dan contact op via culture@bunkhotels.com

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl