Cozy Pillow: het draait om de details

Het gaat in de hotelwereld tegenwoordig niet om hoeveel kamers je hebt, maar om wat je met die kamers doet. Welke faciliteiten bied je je gasten en hoe is de inrichting? Het nieuwe boutique hotel, Cozy Pillow, op de Steenweg is een klein hotel, maar groot in detail.

Tekst/beeld: Kiki Mossink

De ruimte boven veel winkelpanden in de Utrechtse binnenstad dient vaak als opslag of woning. Maar wat als die ruimte geschikt is voor een hotel? Boven FRED., de kledingwinkel van Frederiek Waninge, werd dit jaar druk verbouwd. Sinds afgelopen september is zij ook eigenaar van het knusse en luxueuze Cozy Pillow hotel.

stad utrecht
suitepod cozy pillow

De binnenstad in je hotelkamer

Het hotel bevindt zich in hartje centrum op de Steenweg, maar ook binnen ontgaat het je niet dat je in onze Domstad bent. De drie verdiepingen kennen ieder een eigen Utrechts thema; ‘De Domtoren’, ‘De oude grachten’ en ‘De typische steegjes’. Foto’s aan de muur, unieke kenmerken (zoals nagemaakte bakstenen), het servies van BAM Karamiek met de Domtoren én natuurlijk het uitzicht benadrukken Utrecht.

In- en uitchecken gebeurt beneden in de kledingwinkel aan de ‘bar’, waarna je via een aparte ingang het hotel kunt betreden en verlaten. Voor gasten die Utrecht nog niet kennen is er een ‘SuitePad’ (tablet) met informatie over het hotel en tips voor restaurants en musea in de buurt.

Comfortabel textiel

Een goed bed en fijn textiel in een hotel zijn essentieel. De hotelkamers hebben een kingsize tweepersoonsbed inclusief premium kwaliteit kussens, dekbedovertrek en zacht hoeslaken van het Nederlandse merk Vandyck. De badkamer is voorzien van doucheproducten van Meraki, meerdere formaten handdoeken én zelfs een badjas. En hier is geen woord van gelogen: zo’n bed en dit textiel wil je thuis ook!

Aan alles gedacht

Van het flesje water bij het bed, Wi-Fi, haardroger tot het koffiezetapparaat van Illy en de waterkoker. Er is werkelijk aan alle nodige faciliteiten en details gedacht. Er staan verschillende snacks, de minibar is goedgevuld (ook weer met Utrechtse producten) en je kunt ontbijt op bed bestellen. STACH Food hangt ’s ochtends een tas aan je deur gevuld met verse croissantjes, yoghurt, jus d’orange en fruit. Geen zin om het hotel te verlaten? Met een drankje en wat lekkers kun je gewoon Netflix kijken vanuit bed!

keramiek utrecht
ontbijt STACH

Extra leuk: gasten van Cozy Pillow krijgen 10% korting bij FRED. en een voucher voor een glas bubbels bij Bar Cava.

Cozy Pillow
Steenweg 13a, Utrecht
www.cozypillow.nl

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl