SupportYourLocals Header

Boodschappen doen bij lokale foodondernemers

Support your locals en doe je inkopen de komende tijd bij de ondernemers uit jouw regio! Horecazaken en voedselproducenten werken samen om ‘quarantainezitters’ thuis te voorzien van lokaal geproduceerde producten. Van verse koffiebonen van jouw favoriete koffiezaak, ambachtelijk gebrouwen bier tot fruit en groenten van eigen landgoed en vers gebakken brood. In dit artikel vind je de initiatieven per stad.

Tekst: Kiki Mossink
Header: Support Your Locals NL

Skip het dagelijkse uitje naar de supermarkt. Het enige dat jij hoeft te doen is bestellen en thuis wachten tot de boodschappen voor je deur wordt gedropt (uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM) of even langsrijden bij het pick-up point.

Utrecht

Bier, Brood & Bonen
De Kromme Haring, Kontjes & Sneetjes, Nordkapp Coffee en Froh zijn een pop-up shop begonnen bij de Vechtclub (Europalaan 2c). Je kunt de koffiebonen, vers zuurdesembrood, zeepjes, DIY bonenschotels en het bier los van elkaar kopen, maar nog leuker: maak er een totaalpakket van om deze ondernemers te supporten 😉 Open van donderdag t/m zaterdag van 12 tot 19 uur.
Meer info en bestellen? Hou de socials van De Kromme Haring, Kontjes & Sneetjes, Nordkapp Coffee en Froh in de gaten.

Support Your Utregse Locals pakket Utrecht Frisse Mosterd

Beeld: Locals Utrecht

Bier Brood Bonen Vechclub XL Utrecht Frisse Mosterd

Beeld: Frohutrecht

Support Your Utregse Locals
Al het lekkers van deze Utrechtse makers in één pakket. Sap van Roze Bunker, worst van Buitengewone Varkens, bier van Eleven Brewery, koffie van Nordkapp, jam of chutney van Twisted Jams, brood van Vroeg, zoetigheid van de Koekfabriek… en ga zo maar door! Dit pakket kan bestelt worden in de gemeente Utrecht, Zeist en De Bilt (ze bezorgen zelfs per boot). Én ook een vegetarisch pakket is mogelijk.
Meer info en bestellen? Klik hier

030 Locals Pakket
Eleven Brewery heeft de krachten gebundeld met verschillende ondernemers. Sinds het begin van de coronacrisis hebben ze al een pick-up store aan de Eendrachtlaan 100, maar nu gaan ze ook bezorgen. Je vindt daar o.a.: zelfgemaakte olie en peren van het landgoed van Restaurant de Dyck, sweets van de bakkerij van BROEI, eieren van de lokale boer, zeep van het Zeeplokaal en natuurlijk speciaalbier van hun eigen brouwerij. Via de link kun je het 030 Locals Pakket bestellen om thuis te laten bezorgen, of rij op zaterdag tussen 12 en 15 uur even langs! Let op: er komen ook themapakketten aan.
Meer info en bestellen? Klik hier

Support Your Locals Borrelbox Amsterdam Frisse Mosterd

Beeld: Support Your Locals Amsterdam (Borrelbox)

Amsterdam

Support Your Locals Amsterdam
Het boodschappenpakket van de initiatiefnemers van Support Your Locals* (supportyourlocals NL Amsterdam en Food Cabinet)! Je vindt in het pakket o.a. zuivel van MOMA, geredde groenten van INSTOCK, worst en charcuterie van Brandt & Levie, en vers brood van bakkerij Mama. Lekkers voor bij de borrel? Dat kan nu ook met de Borrelbox!
Meer info en bestellen? Klik hier

Haarlem

Support Your Locals Haarlem
Go Haarlem! Ook zij hebben een boodschappenpakket samengesteld met de ondernemers uit hun stad: KaasKampanje, boulangerie Oscar, VizHaarlem, De SlagersDochter en Mogador café. Het is een verrassing wat je krijgt, maar aan de namen te lezen: verse lekkernijen van vis, brood tot fruit en kaas. Een vegetarisch pakket kan ook!
Meer info of bestellen? Dat kan via bestellen@supportlocalshaarlem.nl

Deventer

Support Your Locals Deventer
Duurzaam. Delicious. Deventer. Een goedgevulde box met bijzonder lekkere eten en drinken.
Een greep uit de ondernemers van de DeventerBox; biologische cateraar Groente van Zus, De Melkbrouwerij, Brans Oesterzwamkwekerij, Mevrouw Noot, lessel Cider, Ikigai Coffee, Davo bieren en bakery cafe Sync-ok café.
Meer info en bestellen? Klik hier

Rotterdam

Support Your Locals 010
Iedere week een wisselt de inhoud van het Rotterdamse boodschappenpakket. Makers van arabica koffie (Giraffe Coffee), craft beer (Kaapse Brouwers), kaas (Booij Kaasmakers), nootjes in blik (Sancho’s Nuts) en bakkersproducten (Jordy’s Bakery) doen deze week met het vullen van de box.
Meer info en bestellen? Klik hier

Local Goodness Box
Een plant-based box! Met o.a. brood van de bakkers van Das Brot, biologische groenten van Landzicht Biologisch Groentenabonnement en plant based restaurant Jack Bean levert bijvoorbeeld falafel burgers en gele curry. Koffie op of iets bijzonders proberen? Je kunt extra’s toevoegen zoals koffie van Giraffe Coffee, Tomasu sojasaus van Boerbakkerbert, en kombucha en tempeh van CLARK fermentation.
Meer info en bestellen? Klik hier

Support Your Locals 010 Rotterdam Frisse Mosterd

Beeld: Support Your Locals 010

Dordrecht

DO GOODie bag
Een goedgevulde canvastas met het motto #samenstaanwesterk. Een initiatief van Restaurant de Crimp in samenwerking horeca-collega’s en leveranciers; van Food & Wine Bar Dit is Brut tot Delleman Wijn Import tot Gert-Jan de Kaasboer en verswinkel In de Bogaard. Dus do good en steun de Dordtse ondernemers!
Meer info of bestellen? Bekijk hun social of bel naar 078-6572450.

DO GOODie bag Dordrecht Frisse Mosterd

Beeld: Restaurant de Crimp

‘s-Hertogenbosch

Proef Lokaal Lekker 073
Iedere week kun je thuis genieten van de lekkerste ambachtsproducten uit ’s-Hertogenbosch en omstreken. Denk aan échte worstenbroodjes van Brabantsche Worstenbroodjes, speciaalbieren van Brouwerij D’n Draok, ‘mannenvlees’ van De Lekkere Man, Bossche Koeken van De Broodspecialist… en een kleine Bossche verrassing!
Meer info en bestellen? Klik hier

Local Heroes Den Bosch
‘Een box vol Bosch trots!’ Van lekkernijen van lokale helden zoals Meneer de Bakker, Zuivelhoeve, Da Silva en Ben’s Favourites tot self-care producten. Een chique doos om de ondernemers in het Zuiden van het land te steunen. Nieuwe ondernemers en nieuwe producten zijn te vinden in de Paasbox en de (hopelijk) volgende verrassingsbox.
Meer info en bestellen? Klik hier

Support Your Local Box Nijmegen Frisse Mosterd

Beeld: Support Your Locals Eindhoven

Eindhoven en omstreken

Support Your Locals Eindhoven
De alledaagse boodschappen, maar wel degene met een écht verhaal. Van o.a. grillworst en gehaktballen met vlees van Heyde Hoeve, tot de gezonde vitamines van Heeren Groenten en Fruit, kaas van boerderij De Ruurhoeve en zuivel van Qarc. Familierestaurant De 3 Gebroeders heet je zodra het weer kan van harte welkom met een waardebon van 5 euro! Voor de paasdagen is er een aparte box samengesteld.
Meer info en bestellen? Klik hier

Support Your Locals Twente Frisse Mosterd

Beeld: Support Your Locals Twente

Twente

Support Your Locals Twente
Geen borrel zonder de Twentse Borrelbox! Het enige dat jij nog hoeft te doen is al het lekkers verzamelen op een mooie plank. Waaronder de bijzondere droge worst van Dreug, Heks’nkaas dip, oude kaas van Lacher Food, knoflookolijven van Pinna delicatessen, stokbrood van Sandersvers en provinciaalse noten van Noodtzaak. De wijn van De Wijnmakers en het speciaalbier van Stanislaus Brewkovitch maken het thuisfeestje compleet!
Meer info of bestellen? Klik hier

Nijmegen en omstreken

Support Your Local Box
In het kader van Heel Holland Bakt én een zeer geroemde appeltaart van Landwinkel De Woerdt, in deze box in ieder geval: alle ingrediënten en het recept voor een appeltaart-bakmiddag! Daarnaast kippenpoten van De Wildcentrale, verse groenten en fruit van Roelofsen, gerookte zalm van Doornik Zalmrokerij, lokale bieren, en alles voor een uitgebreid ontbijt, inclusief eieren van Van Ooijen en brood van Bakkerij ’t Kraayennest. Liever vegetarisch? Geen probleem!
Meer info of bestellen? Dat kan via 06-10089341 of klik hier

Groningen

Grokaalbox
Ook in het Noorden wordt er gewerkt aan het realiseren van een Support Your Locals pakket gevuld met fijne producten van lokale ondernemers. ‘Er gaat immers niets boven Groningen’.
Meer info? Klik hier

Zeeuws-Vlaanderen

Support Your Locals Zeeuws-Vlaanderen
Een hele box vol verse streekproducten uit Zeeuws-Vlaanderen, of allerlei lekkers in een tas voor bij de borrel. Wie wil dat nou niet? Denk aan bier van brouwerij Vermeerssen met bitterballen van de Ambachterie, en groenten en fruit van de lokale boeren en sap van Appelaere.
Meer info en bestellen? Klik hier

Support Your Locals Zeeuws-Vlaanderen Frisse Mosterd

Beeld: Support Your Locals Zeeuws-Vlaanderen

Heel Nederland

Ik Blijf Thuis Box
Koffie, koek, thee en bier. Do you need more? ‘Koeck zonder troep van de Koeckebackers, (h)eerlijke koffie van Gosling Coffee, losse kruidenthee van Senza Tea Co. en kloosterbier van Brouwerij Kleiburg.
Meer info en bestellen? Klik hier

LANT Box
Sterrenchef Syrco Bakker van Restaurant Pure C** lanceert de LANT Box. Een box samengesteld met Lokale, Ambachtelijke, Natuurlijke en Traceerbare producten. Iedere week nieuw inhoud van andere producenten, en leverbaar in heel Nederland en België.
Meer info en bestellen? Klik hier

Thuiskantoorpakket
Alleen het beste voor op jouw werkplek? Ga voor eerlijke koffie, thee, chocolade en zeep van Circular Coffee Collective, ptthee, Mesjokke en SOOP – maar dan nu thuis geleverd in één pakket!
Meer info en bestellen? Klik hier

LANT Box Syrco Bakker Nederland Frisse Mosterd

Beeld: LANT Box

Thuiskantoorpakket Nederland Frisse Mosterd

Beeld: Thuiskantoorpakket

Mis je een initiatief in deze lijst? Stuur ‘m aan ons door via info[@]frissemosterd.nl!

*Over Support Your Locals: deze landelijke campagne is een initiatief van supportyourlocalNL en Food Cabinet en wordt gedragen en gesteund door een groeiend netwerk van voedselproducenten in Nederland en supporters die helpen zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze boodschap.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl