moederdag

Goed voer voor je moer

Nu alle horeca-collega’s meer vrije tijd hebben, is het misschien een idee om dit jaar echt iets van moederdag te maken. Eigenlijk zijn we niet zo van de lijstjes, maar deze is wel lekker hoor (al zeggen we het zelf), want: origineel, stoer en zo veel mogelijk lokaal. Check deze deals door heel het land.

Tekst: Nadia Khaleghi

Keek utrecht

KEEK
De leukerds van KEEK bakken er deze moederdag op los. Voor €29,90 smul je met 2-4 personen van scones, brood, een taartje en lekkere toppings. Bestel via de taart-site en kom ophalen of laat het moederdagpakket aan huis bezorgen.

Lucas, Utrecht
Een high-tea pakket met huisgemaakt lekkers zoals je van Lucas gewend bent. Van sticky choco muffin tot crostini en theetjes. Geef je bestelling door via info@lucasutrecht.nl en voor €21,95 p.p. is ‘ie van jou (of je moeder). Ophalen kan donderdag t/m zondag.

Whakamarie, Utrecht
Een wereldse moederdagbrunch bestel je bij Whakamarie. Voor €17,50 p.p. krijg je, onder andere, vers fruit, granola, een Asian Pulled chicken sandwich en zoetigheden van Het Kleine Bakkertje. Bestellen kan via de website.

Oproer
Een bierpakket in plaats van een high-tea, hoe tof! Op de site van oproer bestel je het. Vier gevarieerde bieren, twee repen vegan chocolade van Mesjokke, een handgeschreven berichtje én oproer-goodies. Voor €24.95 wordt het allemaal aan de deur gebracht.

oproer moederdag

Rabarber
De meisjes van Rabarber hebben weer wat lekkers uit hun keuken getoverd. Een brunchtas (€37,50 voor 2) met scones, hangop (met uiteraard rabarber), asperges met prei en raapsteeltjes én DIY mimosa. Bestellen kan via de website en afhalen doe je zaterdagavond of zondagochtend.

Restaurant HFSLG, Bosch en Duin
Op zondagmiddag onstaat er een heuse drive-thru bij HFSLG. Bestel een mooie tartelette van rood fruit, sandwiches, thee en zoet. Reserveer via de site en e bestelling wordt voor €19,50 in je auto gezet. Ook fijn: een box met kleinere porties voor kinderen (€12,50)

de kas amsterdam

De Kas, Amsterdam
Een compleet ontbijt op bed bestel je bij het bijzondere restaurant De Kas. Hollandse aardbeien, rabarberjam, zuurdesembrood en meer biologisch lekkers uit de regio bestel je voor €25 (2 pers.) via de website. Zaterdag of zondag op te halen bij het restaurant.

Walter Benedict, Den Haag
Aan de altijd gezellige Denneweg in Den Haag vind je Bistro Walter Benedict. Zet je tafel thuis vol lekkers uit de zaak. Voor €19,50 p.p. geniet je van blueberry pancakes, gepocheerd ei op brioche, mashed avo on toast en meer. Bestellen kan telefonisch (zie website) en je kunt kiezen tussen afhalen of thuisbezorgen.

Vesters, Nijmegen
Living the good life met een Grand Aïoli plateau bij Vesters. Een vrije verzameling van groenten, visjes, eitjes en nog meer lekkers. Het lijkt een los verband, maar de samenhang zin ‘m in dat alles lekkerder wordt met een gulle lik aïoli. Reserveren kan online.

Vesters Nijmegen

Restaurant de Zeeuw, Haarlem
Intiem en elegant, dat is Restaurant De Zeeuw in Haarlem. Nu je niet in de watten wordt gelegd in de gemoedelijke zaak, kun je thuis genieten van hun creatieve, smaakvolle gerechten van. Deze Moederdag bestel je een culinaire box met, onder andere, voorjaarsragout, kreeftensoep en madeleines. Voor €49,50 kun je ‘m ophalen.

Lunchroom SAAR, Haarlem
Papa, help jij met een ontbijt op bed voor mama? In de Moederdagbox van SAAR zit alles wat je nodig hebt zoals afbakcroissantjes, een sapje en fruit. Bestel voor zaterdag 10:00 je ontbijt voor €12.50 p.p. en haal het om 15:00 uur op in de lunchroom.

Brouwerij Hoop Zaandam
Mom is a queen. En dat zal ze weten ook. Duurzame brouwerij Hoop brouwt energie-neutrale bieren. De Queen Bee is een zacht honey blond met karakter. Speciaal voor moederdag bestel je ‘m online met een kaartje en glas voor €10.

Brouwerij Hoop Zaandam

Bergpaviljoen Amersfoort
Een luxe moederdagbox met een mediterrane twist: gazpacho, ciabatta, dorade en meer lekkers bestel je online voor €20 p.p.. Maak het extra feestelijk met bubbels en oesters. Afhalen kan op zaterdagmiddag 9 mei. Ook leuk: naast de foodbox, staan er in de webshop nog meer fijne producten van lokale ondernemers om cadeau te doen.

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl