Louis Hartlooper Complex klussen tijdens corona Frisse Mosterd

Achter de schermen tijdens corona bij LHC en Springhaver

Nog even wachten en de deuren van de horeca kunnen weer open met de nodige aanpassingen. Wij vroegen ondernemers of ze het nog een beetje zien zitten en hoe ze deze periode doorkomen. We spraken de familie Stelling, eigenaren van het Louis Hartlooper Complex en Springhaver.

Tekst: Kiki Mossink
Beeld: LHC en Springhaver

Allereerst: hoe gaat het met jullie?

“Dit zijn stressvolle tijden, met name omdat we maar niet weten waar we aan toe zijn. Wanneer mogen we weer (helemaal) open en onder welke voorwaarden. Dat is afwachten en vooral frustrerend, want je kunt niets plannen of ergens naartoe werken. Gelukkig zijn we een gezond bedrijf en hoewel we flink inboeten op onze reserves, blijven we er (voorlopig) verder rustig onder. Het is ook een mooie kans om te resetten en een balans op te maken. Alles opnieuw bekijken, aanscherpen en verbeteren.”

LHC en Springhaver zijn dicht. Wat zijn jullie achter de schermen aan het doen?

“We zijn (behalve op oudejaarsavond) het hele jaar door geopend, waardoor er een hoop achterstallig onderhoud blijft liggen. De afgelopen maanden waren de uitgelezen kans om dit aan te pakken. Samen met vele medewerkers hebben we het hele pand geschilderd en alle hoekjes en gaatjes in het gebouw schoongemaakt. Maar we hebben ook wat grotere klussen, zoals nieuwe bioscoopstoelen, airco in zaal 1 en nieuwe toiletten in Springhaver, uitgevoerd.”

Waarom kozen jullie ervoor om niet open te gaan, voor bijvoorbeeld afhaal?

“Financieel was er ruimte om voor het groot onderhoud te gaan. Om die reden moest de keuken dicht en werden onze medewerkers ingezet om te helpen klussen.”

Louis Hartlooper Complex zaal 3

Hoe kijken jullie aan tegen de heropening?

“We kijken er uiteraard enorm naar uit. Gevoelsmatig had dit niet veel langer moeten duren. Het hele gebouw is geschilderd en schoon, al het bier besteld, en de aangepaste menukaart en het filmprogramma zijn in de maak. De grootste zorg is nu nog de doorvoering van de 1,5m regels vanuit de overheid en de bioscoopbond, om zo de veiligheid van onze gasten en medewerkers zo goed mogelijk te waarborgen. We moeten er vooral op vertrouwen dat wij ons uiterste best gaan doen, maar dat onze medewerkers en gasten daar zelf ook een verantwoordelijkheid in nemen.”

Wat kunnen gasten nu en straks doen om jullie te steunen?

“Een bezoekje zal iets minder spontaan kunnen dan onze gasten gewend zijn. Bioscoopbezoekers mogen pas 15 minuten voor aanvang mét een gekocht kaartje het gebouw in, maar binnen bij ons eten kan enkel nog met een reservering. We vragen vooral begrip, tolerantie en geduld. Houd rekening met elkaar en onze medewerkers. Houd afstand, was je handen regelmatig en laten we hopen dat we op die manier zo snel mogelijk weer open kunnen zoals voor de coranacrisis.”

Wat willen jullie zeggen tegen andere horeca-ondernemers?

“Probeer de samenwerking te blijven zoeken, iedereen zit in hetzelfde schuitje dus blijf elkaar ook helpen waar mogelijk is.”

Springhaver
Springweg 50, Utrecht
www.springhaver.nl

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1, Utrecht
www.hartlooper.nl

Frisse Mosterd
info@frissemosterd.nl